Godaste kladdkakan

Gårdagens middagsbjudning förvandlades till en ”oj klockan är visst 04.00 och vi har druckit elva (!) flaskor vin”, sådär som det kan bli i trevligt sällskap. Mysigt! Idag kör vi lugna gatan här hemma med pizza och film. Är du söndagssugen på något sött? Testa mitt favoritrecept på kladdkaka! Välj själv om du vill ha den som en klassisk kaka eller skär i bitar och ät som brownies.

4 ägg
5 dl socker
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
200 gram smör
2,5 dl mjöl
1 tsk salt
(En näve grovhackade salta cashewnötter om du vill)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Rör i det smälta smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ned blandningen i ägg/socker/smörsmeten. Häll smeten i en smord form (eller långpanna om du vill skära den i bitar som brownies). Grädda i 20-30 minuter beroende på ugn och hur kladdig kaka du vill ha. Ju kortare tid du gräddar desto kladdigare blir den. Låt svalna och pudra över florsocker. Servera gärna vaniljglass, ät och njut!

2 reaktioner till “Godaste kladdkakan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s