Bananpannkakor

IMG_6407

Gott, nyttigt och lättlagat är mina ledord när jag letar recept och sedan jag hittade tipset om bananpannkakor hos fina Marie Serneholt har det varit en storfavorit. Perfekt som helgfrukost, mellanmål eller kvällssnack. Första gången jag gjorde dem funderade jag på om de skulle smaka omelett som jag tycker andra sådana där nyttiga pannkakor gör men nejdå. Dessa är verkligen så himla goda och smakar överraskande likt vanliga pannkakor, dessutom så löjligt enkla att göra!

IMG_6413

Allt du behöver är ett ägg och en banan, mosa bananen och vispa ihop med ägget. Häll ut som pannkakssmet i stekpanna och stek i lite smör. Klart! Räcker till två tunna, stora pannkakor.

IMG_6426

För mig var det en utmaning att få pannkakorna att hänga ihop i början, men så kom jag på tricket att göra dem riktigt tunna och steka längre på ganska låg värme. Då håller de ihop jättebra. Servera med färska bär och en stor klick vaniljkesam (kesella på svenska).

2 reaktioner till “Bananpannkakor

  1. Mums! Marcus favorit också men han äter dem med keso och lingonsylt, uää! Vaniljkesella lät bättre. 🙂 ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s