OpenART

SAM_5614

Om du har vägarna förbi Örebro under perioden från och med nu fram till 1:a september rekommenderar jag varmt att spana in konstutställningen OpenART. Eller såhär, du kommer garanterat inte att missa den eftersom utställningen pågår mitt ute i det fria med installationer och skulpturer över hela staden, helt underbart! Här syns ”Tape Bridge” gjord av Christoph Katzler, en bro gjord av tejp med syfte att föra slottet närmare folket och tvärtom.

SAM_56311

SAM_5617

De här lirarna står placerade vid sidan av slottet. Tre till synes trötta, trist gråklädda affärsmän i kundvagnar. Den fantastiska installationen ”Standing men in shopping carts” är gjord av spanske Isaac Cordal och bör enligt konstnären själv tolkas som kritik mot kapitalistsamhället och ses som en metafor till hur ”systemet sjunker”.

SAM_5620

SAM_5634

En av alla de neonorange, utspridda boxar i serien ”Neue Ordnung” av tyska konstnären Nisrek Varhonja. Kan tänka mig att dessa blir helt fantastiska att se när det är mörkt ute då flera av dem har en lampa inuti.

SAM_5624445

SAM_5649

Spana in den här rackaren! ”Bad Bad Boy” som den åtta meter höga, sju ton (!) tunga, gigantiskt stora, kissande skulpturen heter är skapad av den finländske konstnären Tommi Toija. ”Humor i en blandning med provokation” har Tommi uttalat sig.

En reaktion till “OpenART

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s