Recept på den smarrigaste kladdkakan

SAM_5688

Förra veckan bakade jag ju en så himmelskt god kladdkaka och som utlovat ska ni få receptet. Den är bara så fantastiskt enkel och god! Jag bakar på glutenfritt mjöl (min kära syster är allergisk) men självklart går det lika bra med vanligt. Detta behöver du:

4 ägg
5 dl socker
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
200 gram smör
2 dl mjöl (glutenfritt eller vanligt)
1 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser (sikta kakaon för att slippa klumpar), smält smöret och rör ned det i mjölblandningen. Rör ned äggen. Häll smeten i en smord och bröad (använd glutenfritt ströbröd om du vill) form och grädda långt ned i ugnen ca 20 minuter. Känn på kakan med en tandpetare eller gaffel innan du tar ut den, den ska vara kladdig men inte rinnig. Låt kakan svalna (den är supergod kall), pudra över lite florsocker och servera sedan med vispad grädde eller vaniljglass, ät och njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s