Min hemliga hobby

SAM_6025

Eller hemlig och hemlig förresten, oväntade kanske är ett bättre ord. Folk brukar nämligen lite diskret höja på ögonbrynen och sedan bli nyfikna när jag berättar att jag älskar att lösa korsord, gissar att det beror på att det är en inte helt vanlig hobby för vår generation? Jag vet inte. Min kille skrattar gott åt mig när jag i butiken slänger med en Allers ”med extra stor kryssbilaga” samtidigt som jag köper Vogue och Elle.

SAM_601444

Hur som helst så har jag löst korsord sedan jag var liten och satt hemma hos farmor och farfar och botaniserade runt bland veckotidningarnas barnkryss. Sedan har det mer eller mindre alltid följt med mig, jag tycker att det är avkopplande och kul plus att det underhåller mitt svenska ordförråd. Märker det sistnämnda extra mycket eftersom jag bor i Norge sedan flera år tillbaka och helt automatiskt ibland sätter in norska ord mitt i svenskan när jag pratar. Nu på sommaren sitter jag gärna ute på vår balkong och kryssar. Som igår när kvällsluften var alldeles varm, härliga juli!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s