Fån’t ja en körv, så höppä ja i älva

SAM_6893

Om du precis som jag är uppväxt runt skogarna i Bergslagen vet du redan vad rubriken betyder, för er andra kan jag berätta att det här blogginlägget kommer att handla om Kopparbergsmarken! Min bästis ML och jag hoppade in i bilen och sladdade dit igår för att…

SAM_6897

…strosa runt och titta på allt och lite till av vad du kan tänka dig när det gäller marknadsshopping. En vargtröja, strumpor eller ett best friends-halsband, någon?

SAM_6904

Langos alltså, så himla smarrigt. Jag passar alltid på att äta detta fantastiskt goda friterade bröd vid två olika tillställningar, festival och marknad.

SAM_6907

Vi styrde stegen mot tivoliområdet! Alltså ni anar inte hur mycket nostalgi det här är. Vips så kände både ML och jag oss som tonårstjejer igen, fnissade och skrek i kör och mindes det som igår när vi för femton år sedan sprang runt här på kvällstid, åkte karusell och spanade på killar. Berusade av lycka, frihetskänsla, den envist pumpande technomusiken och ja, till viss del även på den Guntrum Riesling som vi tjuvdrack ur läskburkar.

SAM_69111
    SAM_6919

Självklart var vi även nu i vuxen ålder tvungna att ta en svängom i Virvelvinden och vråla ”snurra oss, snurra oss, fortare, mer fart!” till karusellkillen. Gud så kul, lätt mina bäst investerade 35 kronor igår.

SAM_6906

Innan det var dags att bege oss hemåt köpte vi med massor av godis och kokosbollar. Kopparbergsmarken, vi ses nästa år igen.

3 reaktioner till “Fån’t ja en körv, så höppä ja i älva

  1. Men åh vad mysigt det låter! 🙂 Tycker förresten jättemycket om när du bloggar såhär långa inlägg, för du är så duktig på att både ta bilder och du skriver så bra. Gör gärna fler sådana, (om man får önska lite). Kram!

    1. Tusen tack Emma, så glad jag blir! Jag älskar att både fota och skriva, det är först och främst tiden som inte riktigt räcker till ibland. Ska göra mitt bästa för att få till fler långa inlägg här i blöggen! 🙂 Kram Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s