Simply the best

beautyss14

Naturlig skönhet hos Balmain, Jil Sander och Christopher Kane SS 2014

Den stora skönhetstrenden för våren 2014 är nästan osynlig, alltså ärligt talat osminkad. Jippie säger jag för jag sminkar mig själv så sällan. Hos Balmain tog make up artist Tom Pecheux den osminkade looken till nya höjder genom att satsa främst på förebyggande hudvård. Han förvandlade backstageområdet till ett spa med ansiktsmassage och lyxiga serum och fuktkrämer från Estée Lauder. Modellerna är alltså på riktigt nästintill osminkade, det enda som gjordes i make up-väg var att applicera concealer där det behövdes, böja ögonfransarna och pudra lätt över modellernas pannor.

Collagehårss14

Christopher Kane, Isabel Marant och Balmain

Även håret ska vara avslappnat och naturligt. Hos Christopher Kane jobbade hårstylisterna med fingrarna som enda redskap och lät alla modellers naturliga fall stå i fokus. Gällande produkter var lite hårspray och ett par droppar glansolja allt som användes. Hos Balmain kan vi till och med (!) skymta mörk, ofärgad utväxt på vackra Hana Jirickova.

Annonser

One thought on “Simply the best

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s