Att köpa klassiker som håller

Min shoppingstrategi har naturligt nog utvecklat sig med åren, förr shoppade jag på impuls lite hur som helst hos kedjorna och hade ett mer slit och släng-tänk än vad jag har idag. Då köpte jag billigt och ofta, idag shoppar jag gärna lite dyrare men mer sällan. För mig lönar sig det i längden både ekonomiskt och praktiskt, jag samlar på mig tidlösa garderobsfavoriter som håller säsong efter säsong. Jag kan tillägga att detta främst gäller väskor, skor och basplagg – när det gäller trendplagg som sommarklänningar och toppar shoppar jag mer än gärna budget och mixar upp det med klassikerna för en bra balans. Fem av mina bästa köp är…

IMG_91899

1. Vardagsväska från Mulberry. Den tidlösa Bayswater-modellen rymmer allt jag behöver och lite till. Jag använder min som solklart favoriserad varje-dag-väska, som handbagage på flyg och ibland även som spontan träningsbag.

sam_4589

2. Ballerinaskor från Lanvin. Känner mig lite som Kaj Modin som pratar om sin Armani-kostym i Mäklarna när jag skriver detta men… Ska du slå till på bara ett par ballerinaskor och har möjlighet, investera i ett par från Lanvin. Du kommer att känna dig chic vad du än har på dig för övrigt.

IMG_8789999

3. En festligare väska från Saint Laurent. Den här använder jag när jag ska gå ut, på middagar eller om jag vill höja modegraden på en enkel vardagsoutfit. Älskar den långa axelremmen, så smidigt att ha händerna fria.

IMG_01866

4. Kofta från Acne. Ja, jag tar med den här som ett av mina bästa köp av den enkla anledning att jag typ bott i den sedan jag köpte den. Det är alltid den här koftan jag slänger över en t-shirt när jag står framför garderoben på morgonen och tvekar. En räddare i klädnöden, helt enkelt.

sam_44161

5. Boots från Isabel Marant. Det finns hundratals kopior av den här mjuka mockamodellen men bara ett original och de är signerade fröken Marant. Bootsen är magiskt sköna och de passar till precis allt. Vågar nästan kalla det mitt livs bästa skoköp.

En reaktion till “Att köpa klassiker som håller

  1. Kul och inspirerande läsning! 👏 Har du förresten något tips på vårjackor? Gärna i budget eller max lägre mellanprisklassen. Är ju student än så länge hehe. 😉 Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s