På shoppinglistan i Paris

Förutom mat, champagne och bakelser som jag främst lägger pengar på i Paris finns det några speciella saker på min shoppinglista. Det är…

IMG_1844

Tidningar. Vet typ ingen stad som är bättre på glossiga magasin än Paris.

IMG_1843

Lite överallt på stan finns det tidningskiosker. Jag som är mer eller mindre besatt av tidningsomslag kan stå hur länge som helst och inspireras av vackra bilder, festliga rubriker och fina typsnitt.

IMG_1950

Franska apotek är en riktig guldgruva när det gäller skönhetsprodukter. Jag köper med mig kroppsolja från Nuxe och den här ansiktssprayen.

IMG_1644

Färska blommor. Eller okej såhär, hade jag BOTT i Paris hade jag köpt blommor ofta, jag köper inte med mig till hotellrummet men ni fattar grejen. Blomsterhandlare finns överallt precis som tidningskioskerna och ofta ser man både kvinnor och män på stan med en bukett under armen.

IMG_1850

Macarones från Ladurée. Såklart! Välj gärna någon annan tesalong än den på ChampsÉlysées, där är det verkligen bara turister och alltid flera meter lång kö…

IMG_1846

…satsa istället på någon av de lite mindre, mysigare butikerna.

IMG_1944

När jag är i Paris vill jag gärna shoppa franskt och vad är då bättre än Petit Bateau och Isabel Marant? Vad som döljer sig i påsarna får ni se lite senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s