Att skriva i sociala medier

photo-24

Snabb mobilbild från klassrummet, har tillbringat min tisdag i skolbänken och åh, vad kul det var. Är så glad att jag då och då genom jobbet har har möjlighet att delta på olika typer av kurser, idag var det en en-dagsutbildning i ämnet ”att skriva i sociala medier”. Vi fick öva på hur man skriver fångande rubriker och tydlig text på bästa sätt, hur man anpassar sig till olika målgrupper och hur man bäst arbetar med emotionellt laddade ord, bland annat. Jag som älskar att skriva och alltid har gjort det både i jobbet och privat var ju i mitt esse och sög åt mig ny kunskap som en svamp.

För att dela med mig av något så kan jag väl säga att grundstenen i att skriva i sociala medier är att våga vara personlig och tydlig. Och tänk igenom dina ordval och det budskap du vill förmedla. Att skriva är att tänka, du kan aldrig skriva något utan att ha tänkt först, det tycker jag är fint.

En reaktion till “Att skriva i sociala medier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s