Filmtips

Layout 1

Regniga höstkvällar, vad passar då bättre än att slänga sig i soffan och titta på film? Personligen är jag en sucker för modedokumentärer, i helgen passade jag på att spana in den här om Bill Cunningham och wow, vilken man. Helt fantastisk! Den blygsamma The New York Times-fotografen som på 70-talet satte begreppet ”streetstyle” på kartan. Idag är han en av världens mest kända namn i branschen men divalater kunde inte vara mer långt borta. Nu i den aktningsvärda åldern 85 år cyklar han fortfarande gata upp och gata ned i New York, enkelt klädd i sin blå arbetarrock och med kameran i högsta hugg. ”The best fashion show is definitely on the street. Always has been, and always will be.” Mycket inspirerande.

5OTOPvZ5kpxnRwPp7GVUQZYWSGL

Jag såg även den här om Valentino. En riktig behind the scenes-biljett in bakom kulisserna, så vacker, så dramatisk, kände hur jag fick både höjd puls och gåshud i slutscenerna. Båda filmerna finns på Netflix.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s