Tips från proffset – uppdatera vardagshåret

Jag bad min frisör Ida på Salong Blonde om tips gällande enkla frisyrer som passar en snygg-varje-dag-stil. Personligen gillar jag att få bort håret från ansiktet, tycker att det både känns och ser fräscht ut. Här kommer inspiration från Ida, såhär uppdaterar du vardagshåret!

Collagehairbun

Michael Kors, Céline, Carolina Herrera Fall/Winter 2014

1. Knut. ”En stram variant placerad lågt i nacken känns coolt trendig medan en fluffig knut känns mer avslappnad. En högt placerad ballerinaknut upplevs glamourös. Om du har tunt hår och vill ha en stor knut, ta gärna hjälp av en donut. Se till att donuten ligger platt mot huvudet och viktigast av allt, se till att ditt hår döljer donuten. Om du har mycket tunt hår kan du använda en donut klädd i syntethår, det fyller ut”.

Collagebraid

Etro och Pucci Fall/Winter 2014 och Marissa Wenn, Spring/Summer 2015

2. Fläta. ”En vardagsklassiker som kan varieras i oändlighet. Flätor syns stort på visningarna för våren 2015. En slarvig fläta placerad på ena sidan av huvudet är fint och lätt att fixa. Om du har nytvättat hår, applicera torrshampoo i ditt rena hår för att få textur och stadga innan du börjar fläta. En annan variant på fläta är att kombinera med hästsvans, sätt först upp håret i en hästsvans och fläta sedan slingor eller hela tofsen”.

Collagepony

Jason Wu Spring/Summer 2015, Richard Nicoll och Bottega Veneta Fall/Winter 2014

3. Hästsvans. ”Du kan variera hästsvansen på så många olika sätt. Löshår är bra för att fuska fram en lång, fyllig hästsvans. Om du inte vill sätta i extensions, köp hår på clipsfäste och sätt i håret. Du kan locka, våga eller platta tofsen och placera den högt på huvudet eller lågt i nacken. Ett snabbt men väldigt snyggt tips är att att spara en slinga hår och vira runt hårsnodden vid fästet, det gör hästsvansen mer fixad”, avslutar Ida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s