Nobel Peace Price celebration

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nobel i onsdags, herregud! Det var mäktigt att vara med om en sådan upplevelse. Jag var alltså inte på prisutdelningen på dagen (där scenen ”stormades” av en mexikansk student) utan på ceremonin på kvällen. Artistuppträdanden varvades med tal i den vackra byggnaden Gamla Logen, här i Oslo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Höjdpunkten var såklart när de två fredspristagarna Malala Yousafzai och Kailash Satyarthi som båda kämpar för alla barns rätt till utbildning och frihet, tågade in i salen och upp på scen. Glad att jag hade min plats relativt nära så att jag såg bra, jag kunde inte sluta titta på Malala. Så ung, så klok, så modig. Och Kailash, vars organisationer sedan starten i början av 90-talet räddat över 80 000 barn från slavarbete.

En reaktion till “Nobel Peace Price celebration

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s