Blomsterkurs Q&A

IMG_2991 copy

Hög bukett, min personliga favorit

Under februari/mars har jag gått en floristkurs, vilket verkligen varit SÅ kul! Jag har ju länge haft en längtan om att skapa med blommor och säg såhär, skulle jag någon gång i livet totalt tröttna på mode och marknadsföring skulle jag lätt sadla om till florist. Varje gång jag postat om kursen på min Insta story har jag fått massor av meddelanden från folk som blivit intresserade, så varför inte samla några av de mest återkommande frågorna här? Here goes!

Vad är det för blomsterkurs? 
Kursen jag gått heter Blomsterdekorasjonskurs del 1, Folkeuniversitet i Oslo. Bara googla så hittar du all information. Är säker på att det finns liknande kurser i de flesta städer.

IMG_3294 copy

Låg dekoration i skål

Vad gör man på kursen?
Kursen har varit totalt 12 timmar, uppdelad på 4 kurstillfällen. Tempot var högt och det var mycket som skulle klämmas in under dessa timmar! De två första gångerna gick vi igenom färg- och formlära, att snitta och klippa på rätt sätt och teknik för att binda de två grundformerna på buketter, hög och låg. Efter det arbetade vi med olika typer av bordsdekorationer och gick igenom grunder för bordsdekorationer i olika miljö- och sammanhang. Sist men inte minst fick vi lära oss att binda mindre buketter som kräver specialteknik och stöd av andra material, som corsage och förslag på gåvodekorationer.

Hög dekoration i kruka och låg dekoration i skål

Var det kul?
Eh, JA! Onsdagar blev snabbt min favoritdag och tiden bara flög iväg. Stort tack till läraren Erik som inte bara är en otroligt kunnig och erfaren florist, utan även väldigt bra på att lära ut så mycket kunskap som möjligt på ett pedagogiskt och kreativt sätt.

IMG_3249 copy

Låg bukett

Fick du ta hem alla buketter du gjorde?
Oh yes. Kursavgiften täcker allt material.

Vad blir fortsättningen? 
Det finns en Blomsterdekorasjonskurs del 2 och ja, jag ska gå den också. Det är så roligt! Mitt mål är såklart att lära mig massor, utvecklas och bli bättre på hobbynivå, som idag. Vem vet, kanske går jag hela vägen, utbildar mig till florist och livnär mig på det en vacker dag i framtiden… Det får vi se. Jag älskar att skapa med händerna och att jobba med blommor är väldigt avkopplande, helt klart en bonus.

Hög bukett och hög dekoration i kruka. 

Den trendiga flamingoblomman blev snabbt en av mina favoriter att jobba med. Så tjusig att den nästan ser konstgjord ut och väldigt effektfull i sin enkelhet. Perfekt att ha i höga, vilda buketter och arrangemang. Här på bilderna har jag använt samma blommor först i en bukett och sedan i en dekoration i kruka med brudslöja i botten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s