Min hudvårdsrutin

En av de vanligaste frågorna jag får i DM på Insta handlar om min hy och vilken hudvård jag använder. Hudvård är ett stort intresse för mig och jag tycker att det är så skönt och nästan meditativt att stå och pyssla i badrummet! Jag har inte på något sätt ”perfekt” hy men den är oftast okej och jag är glad över att jag hittat produkter och rutiner som fungerar för mig. Så här kommer min hudvårdsrutin, som den ser ut just nu. Några av produkterna är sponsrade men det är verkligen detta jag använder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varje kväll startar jag med att tvätta ansiktet med vatten och Dermalogica Special Cleanser, som jag masserar ut med den här grymma ansiktsborsten från Foreo. Den går på batteri och huden blir verkligen så mycket renare än med än vanlig ansiktsborste. Om det har varit en extra lång dag, om huden känns smutsig, jag har rest etc använder jag ibland även Dermalogica Precleanse innan jag tvättar. Så torkar jag ansiktet med en ren ansiktshandduk, en ny handduk varje kväll. Och detta mina vänner måste jag verkligen slå ett slag för om du vill ha fin hud, använd alltid en ren handduk! Jag köper 5-pack på Ikea, de är toppen och kostar typ ingenting. När mitt ansikte är torrt startar jag med ögonkräm, använder Exuviance Age Reverse Eye Contour som jag klappar in under ögat och längs brynbenet. Sedan är det dags för toner på en bomullstuss, jag använder Exuviance Moisture Balance toner. Sedan tar jag en av mina absoluta favoritprodukter på ännu en bomullstuss, Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA liquid. Efter detta mixar jag ett par droppar av Dermalogica Skin Hydration Booster med en klick Dermalogica Intensive Moisture Balance och smörjer in mitt ansikte och hals. Två gånger i veckan använder jag även den här heeelt underbara scruben, Maria Åkerlind Papaya peeling. Huden blir SÅ len med massa glow som håller flera dagar, verkligen en favorit.

Min morgonrutin liknar kvällsrutinen, den innehåller flera av samma produkter men är lite enklare. Jag tvättar inte utan sköljer bara av ansiktet och halsen med vatten. Så applicerar jag ögonkräm, ett par spray av Ole Henriksen Fountain of Truth Facial Water och booster och kräm. Tips! Om jag ska sminka mig applicerar jag foundation direkt medan mitt ansikte fortfarande är lite fuktigt. Detta för att blanda ut foundation lite vilket jag tycker ger bättre fukt och glow än att applicera foundation på ett helt torrt ansikte.

Jag använder ansiktsmask ungefär en gång i veckan (vanligtvis efter att jag använt Papaya peelingen) och brukar testa lite olika. När det gäller krämmask är Dermalogica Age Smart Multivitamin Power Recovery Masque en ständig favorit och även den mjuka, sköna nattmasken Emma S Treatment Overnight Repair Mask. Gällande sheet masks gillar jag Klairs, Dr Jart+ och Rituals (Rituals c-vitaminmask ger massa glow!) men jag är alltid på jakt efter nya härliga. Till sist så är väl inget blogginlägg om hudvård komplett utan att betona vikten av sömn (jag ser direkt hur min hy blir glåmig om jag sovit för lite), att dricka mycket vatten (jag häller i mig två, tre liter om dagen), att äta ordentligt och att självklart använda solskydd.

Vilken hudvård använder du, vilka är dina favoritprodukter? Kommentera gärna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s